رئيس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد در دستور كار شورايعالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته و به زودي اين موضوع را بررسي خواهيم كرد و قرار است هيئت امناي اين دانشگاه تشكيل شود تا به شورايعالي انقلاب فرهنگي پاسخگو باشد.
غلامعلي حدادعادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز در دهمين نشست سالانه اعضاي اتحاديه دانشجويان مستقل دانشگاههاي سراسر كشور كه در دانشگاه شهيد بهشتي تهران برگزار شد، گفت: مجتهد ديني تفاوتهايي با وليفقيه دارد؛ فردي كه 50 سال پيش مجتهد بوده است، رابطه فردي با مقلدان خويش داشته و بسط يد در مسائل اجتماعي نداشته است و در واقع مرجعيت قبل از انقلاب قدرت وارد شدن در عرصه حكومت را نداشته است اما وليفقيه در مسائل سياسي و اجتماعي صاحب قدرت و نفوذ است و جامعهاي براي او ميدان عمل واقعي است كه دين از آن جدا نشده است.
حدادعادل با بيان اينكه بر اساس اين تئوري وليفقيه همواره آماج انواع تيرها و فشارها بوده است، تصريح كرد: هر فردي در جامعه به همان اندازه كه پشتيبان وليفقيه باشد، مورد فشار و اتهام قرار گرفته و افرادي كه در مقاطع مختلف با ولايتفقيه زاويه گرفتهاند براي برخي عزيزتر شدهاند.
وي در ادامه با اشاره به اين جمله حضرت امام كه پشتيبان ولايتفقيه باشيد تا به مملكت شما آسيبي نرسد، تصريح كرد: حضرت امام(ره) قدرت سياسي اين رهبري ديني را ميدانستند و منظورشان از اين جمله شخص خود نبوده است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس اظهار داشت: برخي در مجلس هفتم و حتي در دوران رياست جمهوري هاشمي به شدت از او انتقاد ميكردند و عملكرد وي را زير سوال ميبردند، هاشمي را عاليجناب سرخ پوش ناميدند و مقاله خانواده هاشمي را منتشر كردند و تنها هدف آنها اين بود كه افرادي را كه از ولايتفقيه فاصله نگرفتهاند، تحت فشار قرار دهند و بر همين اساس در آن زمان هاشمي را كوبيدند اما اكنون همان افراد كاملا طرفدار هاشمي شدهاند.
حدادعادل با اشاره به حمايتهاي كروبي از هاشمي در مناظره با احمدينژاد افزود: بررسي سالهاي گذشته به خصوص انتخابات مجلس هشتم رابطه كروبي و هاشمي را روشن ميكند كه كروبي در آن زمان نامه مفصل به هاشمي نوشت و مطبوعات نيز آن را چاپ كردند، از سوي ديگر در انتخابات ديديم كه نويسنده مقاله خانواده هاشمي در حلقه اصلي حاميان كروبي حضور داشت، بنابراين ملاك انتقاد از افراد اين است كه آنها را از وليفقيه جدا كنند و تا زماني كه آنها را همراه ولايتفقيه ببينند، از آنها انتقاد ميكنند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در ادامه با اشاره به انتخابات 22 خرداد اظهار داشت: سردمداران حوادث بعد از انتخابات به كرات از امام ياد ميكنند و مدعي هستند كه انقلاب اسلامي بعد از امام منحرف شده كه اين ظاهر قضيه است، اما در حقيقت چون نميخواهند از امام حاضر تبعيت كنند به امام راحل اشاره ميكنند.
حدادعادل با بيان اينكه ولايتفقيه ميراث امام خميني است و امروز در رهبري آيتالله خامنهاي متبلور شده است، ادامه داد: در مجلس ششم 4 سال از افرادي حمايت شد كه دشمني آنها با امام بغرنج بود و يكي از اين افراد اكبر گنجي بود اما همين نمايندگان مجلس ششم در اواخر دوره نمايندگي زماني كه موقعيت خود را در خطر ديدند، به ياد امام افتادند تا تودههاي متدين را به سوي خود جذب كنند.
وي درباره حوادث پس از انتخابات اظهار داشت: عدهاي به درخواست مقام معظم رهبري مبني بر توقف اردو كشيهاي خياباني توجه نكرده و خود نيز به خيابان آمدند اما از امام صحبت ميكنند، دليل عدم اطاعت اين افراد بايد مشخص شود.
وي افزود: اين افراد در انتخابات نيز صحبت از تقلب كردند كه اگر اثبات ميشد يقينا انتخابات را ابطال ميكرديم، اما جالب است كه قانون براي رسيدگي به اين تخلفات پيشبيني شده است، اما اين افراد هيچ توجهي به اين روشهاي قانوني نكردند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در ادامه با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه جمهوري اسلامي اهل خيانت در آراي مردم نيست، تصريح كرد: مقام معظم رهبري با علم به صحت انتخابات براي دوره دوم، رياست جمهوري را تنفيذ و نيز هشت سال دولت وي را تقويت كردند و اگر در انتخابات اخير موسوي از سوي مردم انتخاب ميشد نيز يقينا اين روند ادامه پيدا ميكرد، اما از صبح روز شنبه بعد از انتخابات برخي در ابطال انتخابات تاكيد كردند، در حالي كه هيچ سند و مدركي مبني بر تقلب در انتخابات نداشتند.
وي ادامه داد: اكنون بعد از 2 ماه از انتخابات ادعاي تقلب كمرنگ شده و موضوع امروز به زندانها و اتفاقات رخ داده در بازداشتهاي اخير اختصاص دارد كه در اين خصوص ضمن تاكيد در اجراي قانون و انصاف در زندان و محكوم كردن برخي اشتباهات صورت گرفته بايد به اصل ماجرا توجه داشت.
حدادعادل به حاشيه راندن اصل ماجرا و توجه به امور فرعي را شيوه جريان دوم خرداد خواند و گفت: اين روش در ماجراي كنفرانس برلين نيز اتفاقات افتاد كه رسانههاي اصلاحطلب به جاي پرداختن به اصل ماجرا انتقاد از صدا و سيما را به دليل پخش تصاوير زنان نيمه برهنه در دستور كار قرار دادند و اين روش در انتخابات اخير نيز تكرار شد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد به اصل امور توجه كنيم، تصريح كرد: كساني كه ادعاي تقلب در انتخابات را مطرح كردند بايد ادعاي خود را ثابت كنند اما اگر ادعايشان ثابت نشد، بايد پاسخگو باشند و نميتوان اتهام را با امور جزئي و فرعي به فراموشي سپرد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه عضو هيئتي بودم كه در كنار شوراي نگهبان در انتخابات نظارت ميكرد، اظهار داشت: در اين هيئت تصميم گرفته شده بود كه اگر تقلبي مشاهده شد، آنرا اعلام كنيم تا پاك بودن نظام اسلامي را ثابت كنيم و اگر تقلبي رخ نداده باشد نيز خود نشان از پاك بودن جمهوري اسلامي ايران است.
حدادعادل با اشاره به تلاشهاي ابوترابي براي برقراري ارتباط با موسوي و كروبي و دريافت نظرات آنها ادامه داد: در شوراي نگهبان مقرر شده بود كه هر شبهه و ابهامي را بررسي كنند اما به شرطي كه نمايندگان كانديداهاي معترض در بررسي تخلفات حاضر شوند اما آقايان اين درخواست را قبول نكردند كه معني آن اين است كه دليل براي اثبات تقلب نداشتند.
وي در ادامه تاكيد كرد: شوراي نگهبان در بازشماري 10 درصد از صندوقها هيچ تغيير محسوسي مشاهده نكرد و تقلب دروغ بزرگ انتخابات دهم رياست جمهوري بود و در واقع القاي تقلب خود تقلب اصلي برخي جريانات بود.
حداد عادل در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص سرنوشت جريانات اصلاحطلب سنتي كه در انتخابات اخير بسيار تند و افراطي اقدام كرد، گفت: آينده خوبي براي اين جريانات پيشبيني نميكنم، چون توده مردم هوشيار بوده و اقدامات اين جريانات را ميبيند و اگر تغيير مسير ندهند به پايان خط سياسي خود رسيدهاند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در پاسخ به سوال ديگري در خصوص مديريت دانشگاه آزاد و اصلاح اساسنامه آن اذعان كرد: اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد در دستور كار شورايعالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته و به زودي اين موضوع را بررسي خواهيم كرد و قرار است هيئت امناي اين دانشگاه تشكيل شود تا به شورايعالي انقلاب فرهنگي پاسخگو باشد.
حدادعادل در پاسخ به سوال ديگري در خصوص جايگاه هاشميرفسنجاني در نظام بعد از انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان كرد: هاشمي يكي از پيشگامان انقلاب است كه در دوران مبارزه با پيروي از امام راحل با تحمل زندان و شكنجه در خط اول مبارزه بود و در پيروزي انقلاب و جنگ نيز سهيم بوده است، ايشان خدمات زيادي به انقلاب كرده و مورد احترام رهبري نيز بودند، اما اگر در ماههاي اخير مواردي بر خلاف انتظارات و توقعات موجود از ايشان مشاهده شده، همچنان اميدواريم كه مانند گذشته در كنار رهبري باشد و وحدت را حفظ كند و ما نيز در اين ميان نبايد آتش بيار معركه جدايي باشيم و به كساني كه ميخواهند هاشمي را از اردوگاه انقلاب و رهبري جدا كنند، كمك كنيم.
وي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري در خصوص كابينه دهم و تعامل مجلس يادآور شد: در مجلس يك اراده موثر و تعيين كننده براي مخالفت با دولت وجود ندارد بلكه نگاه عمومي اين است كه بايد به دولت كمك شود كه اين نگاه مجلس و همچنين توصيه رهبري است، هر چند كه ممكن است بر سر برخي از مصاديق اختلافنظر وجود داشته باشد.
رئيس كميسيون فرهنگي در ادامه خاطرنشان كرد: پيش از اينكه دولت فهرست نهايي خود را اعلام كند، تلاش ميكنيم اين فهرست به صورتي چيده شود كه كمترين اختلاف نظر با مجلس در مورد آن وجود داشته باشد، چون مايليم همه اعضاي پيشنهادي رئيسجمهور از مجلس راي اعتماد بگيرند.
حدادعادل ادامه داد: در اين راستا رئيسجمهور بايد در نظر داشته باشد كه وزرايي را كه امتحان خوبي در دوره گذشته پس دادهاند در جايگاه خود تثبيت شوند، چون تجربهاي كه اين افراد به دست آوردهاند براي كشور و انقلاب يك سرمايه است.
رئيس سابق مجلس در پايان در پاسخ به سوالي در خصوص عملكرد سازمان صدا و سيما با بيان اينكه در مجموع به صدا و سيما نمره قبولي ميدهم اما اين قبولي به معناي نمره 20 نيست، اظهار داشت: صدا و سيما برنامهها و شبكههاي مختلفي دارد كه عليرغم محدوديتهاي موجود هركدام از اين برنامهها ميتواند نقاط ضعف و قوتي داشته باشد اما به نظر بنده مشكل اصلي كمبود نيروهاي مومن، متدين و فرهنگي صاحب فكر و فعال در عرصه رسانهها است و صدا و سيما بايد تا حدودي از پرداختن به ظواهر ديني كم كرده و به عمق انديشههاي ديني بپردازد.